piatok 15. februára 2013

Roses are red, violets are blue...thank you


     Formulka z jedného z mojich obľúbených romantických filmov, ktorý vlastne v konečnom dôsledku nie je romantický. Aj tento výrok tam končí trochu inak než by kde-kto mohol čakať. Nie som veľký milovník Rosamunde Pilcher ani filmov so svadbou na konci, jedine že by tam hral oddávajúceho polonahý Channing Tatum.
   Nemám rada ani blikajúce srdiečka a mini plyšáčikov v mini šáločkách s mini srdiečkami s mini nápismi. Ani dezerty v akcii mi neprídu dostatočné odškodnenie za tie graficky nevkusne vybavené katalógy a interiéry obchodných domov, ktoré mi pijú krv od čias keď zvesili zaprášené vianočné girlandy. Na druhej strane zľavou v parfumérii nikdy nepohrdnem.
   A čo je najlepšie, ak náhodou netvoríte pár a nemáte plné ruky práce s nadávaním na facebooku, ako strašne nenávidíte Valentína a všetkých ľudí, ktorí pár tvoria, môžete sa bez výčitiek prejedať pred TV, prípadne surfovať po svete kabeliek, ako to ja robím najradšej..
   Ponúkam Vám tento recept na pistáciové srdiečka, ktorým ale neďakujte, lebo každopádne z nich priberiete.


Pistáciové srdiečka v bielej čokoláde:
250g preosiatej hrubej múky
250g preosiatej hladkej
100g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
250g masla
1-2 PL mlieka (alebo kyslej smotany)
1 prášok do pečiva
hrsť pomletých pistácií



náplň a poleva:
1 pistáciový puding
125 g masla
100 g drvených pistácií + na ozdobu
cca 10 g cukor (podľa chuti)
1 biela čokoláda
cca 15 g stuženého tuku



   Zo surovín na cesto si pripravíme cesto a necháme odpočívať v chlade 1 - 2 hodiny. Neskôr vykrajujeme srdiečka, ktoré pečieme na 150 - 160°C cca 10 - 15 minút.
Uvaríme si pistáciový puding podľa návodu a necháme vychladnúť. Rozmixujeme maslo s cukrom, do ktorého primiešame puding a pistácie. Týmto krémom spájame srdiečka a necháme stuhnúť. Potom ich celé namáčame do bielej čokolády a posypeme pistáciami.
Tieto koláčiky sú dobré ako na raňajky, tak i na večeru ale pamätajte na jedno:

Citát Lady M. pre dnešný deň:
,,Láska je silná večera a zlé zažívanie." D. Diderot

Žiadne komentáre: