nedeľa 20. júla 2014

Marhulová zmrzlina (bez vajec) s Grand Marnier



Opäť je tu ten radostný čas marhúľ a spokojnosti, ktorý je radostným asi pre každého, okrem Lady M. Oranžové guľaté plody zo skupiny malvice mi pijú krv už odmalička. Ten každoročný ,,oranžový mor“, ktorý raz za rok napadne váš trávnik, chodníky, balkóny, (sem-tam aj priamo vás) a iné priestory určené obyčajne na relaxačné účely a vy namiesto čítania si ďáďu Váňu, musíte zbierať týchto malých potomkov diabla, až kým vám načisto neodíde meniskus a stavec nazývaný Atlas (Lady M. nie je žiadny antropológ amatér). Ale odhliadnuc od toho všetkého, dajú sa z nich pripraviť perfektné špeciality! A môj tohtoročný favorit je táto BEZVAJEČNÁ zmrzlina..hotová za 10 minút (teda bez procesu mrazenia)! Táto zmrzlina nie je veľmi sladká, skôr kyslá a svieža. Preto (logicky) odporúčam zdvojnásobiť dávku likéru, ktorý všetko prebije!




Potrebujete: 
asi 7 menších a mäkších marhúľ (alebo šálku mrazených)
1 smotana na šľahanie
½ šálky práškového cukru
dužinu z ½ vanilkového lusku
plátky mandlí a grand marnier alebo contreau na podávanie


Marhule očistite, pokrájajte na menšie kúsky a vložte so sekáčika alebo mixéra. Rozmixujte na hladko (ak chcete, nechajte aj väčšie kúsky). V inej miske vyšľahajte smotanu, pridajte cukor a zrniečka vanilky. Opatrne vlievajte marhuľovú zmes a premiešajte.
Ďalej máte 2 možnosti: modrú alebo červenú pilulku (ale nie). Buď túto zmes vložíte na 15 minút do zrmzlinovača alebo do mrazničky a občasne premiešate. Po zamrazení ozdobte plátkami mandlí a likérom.
Niekde som kedysi čítala, že zmrzlina pomáha pri žalúdočných neduhoch..Táto teda určite ale ak by aj náhodou nie, pamätajte:

Citát Lady M. pre dneśný deň:
,,Polovica problémov s trávením je zo zlého jedla a polovica z dobrého." M. Twain




Žiadne komentáre: